Foodtruckowy lifestyl cieszy się w Polsce niegasnącą popularnością. Po dłuższej przerwie food trucki wracają do polskich miast i miasteczek, by promować kulinaria i karmić mieszkańców daniami z różnych stron świata.
Długi weekend od 11-13 czerwca upłynie w Myszkowie pod znakiem doskonałego jedzenia. Organizatorzy zlotu zapraszają do rodzinnego świętowania wiosny w ramach kultowego już zlotu.
Do Myszkowa zawita kilkanaście food trucków, które będą serwować oryginalne potrawy kuchni z kilku kontynentów. Nie zabraknie sycących dań głównych, przekąsek, deserów oraz napojów, w tym aromatycznych kaw i pysznej lemoniady.
Organizatorem zlotu jest organizacja FUTRAKI, która skupia kilkuset właścicieli food trucków, wyselekcjonowanych pod względem jakości.
Wszystkie potrawy przygotowywane są ze świeżych, sezonowych produktów. Na ich bazie powstają przepyszne dania, cenione w całej Polsce.
Largosz -to danie kuchni węgierskiej!
Tydzień temu Czytelnikom zaproponowaliśmy konkurs z możliwością wygrana:
1. Czy w roku 2020 odbywał się Zlot foodtruck’ów w Myszkowie? Odpowiedź prawidłowa: NIE- z powodu epidemii.
2. LANGOSZ to danie jakiej kuchni? Węgierskiej.
Wśród poprawnych odpowiedzi wylosowaliśmy vauchery na jedno danie do wykorzystania w niektórych food truck’ach. Zwycięzcy zostali powiadomieni sms-em lub mailem. Odbiór vaucherów po podaniu imienia nazwiska i nr telefonu w aucie organizatora - „Le Mini Lemoniada” - podczas zlotu. (red)
Napisz komentarz
Komentarze