W pilickim zakładzie zaadaptowano pomieszczenia na potrzeby nowej inwestycji – pojawiły się nowe posadzki, instalacja wentylacyjna i klimatyzacyjna, zakupiono również linię do produkcji batonów twarogowych. Będą się one nazywały „MiaMu” i „Tereska”.
– Nawet w dobie kryzysu branża mleczarska i spożywcza ewoluują. Aby utrzymywać silną markę, trzeba sprostać kolejnym wyzwaniom. Technologie w mleczarstwie muszą iść w parze z coraz bardziej innowacyjnymi, ale również trudnymi realiami zmieniającego się świata. Jednym z fundamentalnych kroków w tym kierunku są inwestycje – nieodłączny element rozwoju. Dzięki nim możliwe jest rozszerzanie asortymentu nie tylko o nowe warianty znanych i lubianych, w tym topowych produktów marki MLEKOVITA, ale również zaoferowanie klientom zupełnie nowych wyrobów, dotąd nieobecnych na rynku mleczarskim i spożywczym lub w ogóle nieprodukowanych w Polsce. Dlatego, jako pierwsi w kraju, zdecydowaliśmy się uruchomić linię technologiczną do produkcji batoników twarogowych w naszym zakładzie w Pilicy. Wytwarzane w nim batoniki „MiaMu” i „Tereska” stanowią alternatywę dla tradycyjnych słodyczy i tym samym są odpowiedzią na oczekiwania konsumentów, którzy poszukują zdrowych słodkich przekąsek – informuje Prezes Zarządu Grupy MLEKOVITA Dariusz Sapiński.
Pilicki oddział należy do Grupy Mlekovita od 12 lat. Funkcjonują tutaj również hurtownia firmowa i sklep. Nowa linia produkcyjna w Pilicy za 4 miliony złotych to jeden z etapów tegorocznej strategii rozwoju firmy. (es) Grafika: materiały prasowe
NOWOŚĆ MLEKOVITY PRODUKOWANA W PILICKIM ZAKŁADZIE
(Pilica) Batoniki twarogowe to nowość marki Mlekovita, których produkcja prowadzona będzie w zakładzie produkcyjnym w Pilicy. Uruchomienie linii technologicznej do produkcji nowych produktów kosztowało 4 miliony złotych. Mają to być słodkie i zdrowe przekąski. Jak przekazuje prezes Mlekovity Dariusz Sapiński, inwestycje są konieczne do rozwoju firmy.
- 17.05.2021 17:08 (aktualizacja 24.09.2023 04:29)
Napisz komentarz
Komentarze